BredaPhoto

Plaats een reactie
Fotografie

Deze herfst is het weer tijd voor BredaPhoto. Elke twee jaar strijkt dit festival neer in het Brabantse Breda. Dit jaar onder het motto Songs from the heart.

De titel van deze editie ademt het thema: authenticiteit met een vleugje romantiek. En als ik zeg romantiek, dan heb ik het niet over rozengeur en maneschijn. Maar over de 19e eeuwse stroming waarbij het gevoelsleven het favoriete onderwerp van kunstenaars alsook de intellectuele elite werd. Uiteraard – anno 2014 – met een hedendaagse twist. Denk: persoonlijke en ingetogen verhalen alsook een fascinatie voor de natuur. En dit in een hedendaagse, herkenbare beeldtaal.

Verspreid door het stadscentrum van Breda zijn meerdere festivallocaties ingericht, waaronder een popup-restaurant met fotoboekwinkel. Op het naastgelegen Chasséveld kun je in de buitenlucht een complete fototentoonstelling bewonderen. Werk van de meest uiteenlopende fotografen is hier op groot formaat te bewonderen. De meeste van hen zijn relatief jong, en beginnen net internationaal naam te maken. Een uitgelezen kans om opkomend talent te spotten dus.

Ook de musea nemen deel aan het festival. Zo toont het MOTI werk van Todd Hido – die toevallig onlangs een prominente plek in nam op Unseen – en is er in het Breda’s Museum onder het motto ‘van jong talent tot internationaal erkend’ werk van diverse fotografen te bewonderen. En vergeet niet een bezoekje aan de museumbinnenplaats te brengen. Hier is een mini-expositie van Chinese waarzeggers in hun natuurlijke habitat, en dit op ware grootte.

O ja, en er was een ganzenparade. Geheel in 19e eeuwse stijl.

BredaPhoto – International Photo Festival, tot en met 26 oktober te Breda.

 

Advertenties

The Author

Ik ben Anne. Jong, ambitieus en met een passie voor kunst. Gewapend met mijn notitieboek en camera ga ik op zoek naar inspirerende kunst en leuke verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s